PELASTUSVARJOT

Pelastusvarjo ei ole pelkkä istuintyyny tai katsastusvaruste. Eli kannataa varjoa hankinnassa kiinnittää huomio muihinkin ominaisuuksiin kuin hinta. Parasalella on yli 25 vuoden kokemus pelastusvarjojen tarkastuksista, pakkauksista ja huolloista. Olemme pakanneet yli 3000 pelastusvarjoa ja myyneet useita satoja. Tällä sivulla on infoa yleisimmistä pelastusvarjoista, joita myymme ja voimme suositella asiakkaillemme. Mikäli olet hankkimassa uutta pelastusvarjo, niin olethan meihin yhteydessä ja katsotaan mikä varjo soveltuu parhaiten käyttöösi.

Toimitamme valmiiksi käyttökuntoon pakattuna ja tarkastettuna.

Thinback T104

Fallschirmbau Buchsein/Hermesdorf GbR

Nämä Saksassa lisenssillä valmistettavat pelasusvarjot ovat tällä hetkellä ehkä parhaita markkinoilla olevia varjoja. Thinback on lyhyempi malli, selän mittainen. Slimpack on pitkä malli joka ulottuu istuimeen asti. Varjot on varustettu 26 ft lopo pallokuvulla. Valmistajan antama pakkausjakso varjolle on 8 kuukautta. Maksimi käyttöikä 20 vuotta.
Valmistaja valmistaa Parasalelle erikoismallia, jossa laukaisukahvan paikka on muutettu valjaan pystyhihnaan, jolloin varjo on avattavissa helpommin kummalla kädellä tahansa. Varjoa saa myös pakkalaukaisuhihnalla varustettuna. Rintahihnan ja jalkahihnojen lukkomallit on valittavissa. Normaalisti 2 kpl B12 jalkahihnoissa ja yksi TT rintahihnassa. Varjo on tarkistettava valmistajan ohjeen mukaan, eli aina pakkauksen yhteydessä. Yksinkertaisen rakenteen ansiosta helposti huollettava ja pakattava varjo.
Lisätietoja valmistajan sivuilta.

National 425

National Parachute

National 425 Back lienee keveytensä ansiosta suomen yleisempia yksityiskäytössä olevia pelastusvarjoja. Ei ehkä paras valinta kerhokäyttöön, koska valjaan pituus-säädössä on valjashihnoja helposti kuluttavat tarra ja repun materiaali hieman ohuempaa Parapak kangasta. Kupuvaihtoehtoja on 24 ft, 26 ft ja 28 ft Phantom pallokupujen lisäksi myös Freefly Enterprisen Preserve kupu.
Varjo on suhteellisen helppo pakattava. Maksimi käyttöikä 20 vuotta ja pakkausjakso yksi vuosi. National valmistaa myös istuinvarjoa. Tarkastukset valmistajan ohjeen mukaan pakkauksen yhteydessä.

Pystymme toimittamaan myös USA:han, mikäli haluatte noutaa varjot itse.

Lisätietoja valmistajan sivuilta.

Butler

Butler Parachute Systems

Butler Parachute valmistaa kaikenlaisia pelastusvarjoja. Varjoja tehdään myös mittatilaustyönä asiakkaan toivomusten mukaan. Mikäli koneesi on sellainen mihin ei vakiomallinen pelastusvarjo ei sovi, niin silloin Butler on paras valinta. Butlerin valmistamat pallokuvut on varustettu sliderillä jonka ansiosta kuvut kestävät kovempia avausnopeuksia kuin perinteiset pallokuvut. Sliderin ansiosta kuvun avautuminen on myös erilainen ja varjot menettävät vähemmän korkeutta avautuessa. Maksimi käyttöikä 20 vuotta ja pakkausjakso 1 vuosi.

Lisätietoja valmistajan kotisivulta 

Strong Enterprises Inc

Strong Enterprises valmistaa useita eri mallisia pelastusvarjoja. Valmistajan kotisivulta löytyy hyvä informaation varjoista ja mihin koneisiin ne soveltuvat.
Sivuilta löytyy myös lista lisäoptioista, joita varjoihin on saatavilla. Kaikkissa malleissa jousiapuvarjon on "pop top" mallia, jonka ansiosta varjot ovat hieman hankalampi pakata eikä pakkaus siksi kaikilta harrastelijapakkaajilta onnistu. Varjoilla ei ole maksimi käyttöikää, mutta normaali kestoikä pelastusvarjoilla on noin 20-25 vuotta. Pakkausjakso on yksi vuosi ja tarkastus aina pakkauksen yhteydessä.

Thinback

Parachutes Australia

Parachutes Australia valmistaa kahta eri mallia pelastusvarjoa. Thinback on selän mittainen varjo ja Slimpack pidempi malli, joka ulottuu istuinosaan asti. Kupuvaihtoehdot ovat 26 ft Lopo tai Aerolite. Pakkausjakso 8 kuukauta ja maksimi käyttöikä 20 vuotta. Valmistaja toimittaa Parasalelle erikoistilauksesta varjoja, joissa laukaisukahva on muutettu valjaan pystyhihnaan, kuten saksalaisessa lisenssillä valmistetussakin. Yksinkertaisen rakenteen ansiosta varjo on helppo pakata ja huoltaa. Varjo toimitetaan normaalisti B12 lukoilla jalkahihnoissa ja TT rintahihnassa. Lisäinfoa löytyy kotisivulta